LymphaTouch®

LymphaTouch®-laitehoito on suunniteltu nopeuttamaan ja helpottamaan kuntouttavaa fysioterapiaa. Laitteen toiminta perustuu alipaineen ja korkeataajuusvärinän vaikutuksiin kudoksissa. Hoito auttaa kudosta palautumaan esimerkiksi lymfakierron häiriöissä, leikkauksen jälkeisessä turvotuksessa ja urheiluvammoissa. Hoidolla voidaan myös lievittää kipua ja edistää nivelten liikkuvuutta.

LEIKKAUSTA EDELTÄVÄ JA SEN JÄLKEINEN TURVOTUS JA ARPEUTUMINEN
LymphaTouch® laskee tehokkaasti turvotusta esimerkiksi loukkaantumisen tai leikkauksen jälkeen. Kaikki invasiiviset toimenpiteet aiheuttavat arpikudosta, ja kudoksen paraneminen riippuu aineenvaihdunnasta, kudoksen hapetuksesta ja liikkeestä. LymphaTouch® edesauttaa kuntoutumista laskemalla turvotusta ja nopeuttamalla arpikudoksen paranemista.

KIVUNHALLINTA
Hermokudos on suorassa yhteydessä lihaksiin, lihaskalvoihin ja imunestekiertoon. Tavallisesti hermokudos pääsee liikkumaan vapaasti lihasten ja muun kudoksen välissä, mutta esimerkiksi niveljäykkyyden tai lihasvamman seurauksena hermo voi jäädä pinnetilaan ja tulehtua, mikä aiheuttaa kipua. LymphaTouchilla voidaan lieventää lihasjännitystä, ja LymphaTouch on siten erinomainen apuväline kivunhallintaan. Säädettävillä asetuksilla voidaan hoitaa jokaista potilasta yksilöllisesti, niin akuutin kuin kroonisen kivun lievityksessä.

TUKI- JA LIIKUNTAELINSAIRAUDET
Lihasvammat ja tietyt sairaudet haittaavat verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä heikentävät nivelten liikkuvuutta. LymphaTouch® aktivoi imunestekiertoa lisäten hapen ja ravinteiden saantia hoitoalueella. Laitteella voidaan hoitaa akuutteja ja kroonisia nivelsairauksia sekä tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja tenniskyynärpäästä ja nivelrikosta aina plantaarifaskiittiin. Nivelten liikkuvuutta voidaan kohentaa LymphaTouch®-alipainehoidolla suoraan nivelen alueella.

LYMFAÖDEEMAAN HOITOON
Lymfaödeema on tila, jossa imunestekierto häiriytyy tai estyy kerryttäen kudokseen nestettä ja aiheuttaen siten turvotusta. Lymfaödeema voi olla joko synnynnäistä tai se voi ilmetä esimerkiksi leikkauksen tai syöpähoidon yhteydessä. LymphaTouch® aktivoi imunestekiertoa ja vähentää turvotusta ja kipua. Erityisesti rintasyöpä-, pään- ja kaulanalueen syöpä- ja eturauhassyöpäpotilaat ovat kuvailleet LymphaTouch-hoidon nostaneen heidän elämänlaatuaan nopeiden hoitotulosten myötä.

LIHASHUOLTO JA KUNTOUTTAMINEN
Urheiluvammat syntyvät usein ruhjeesta, ylirasituksesta tai lihaskudoksen pitkäaikaisesta rasituksesta. Urheiluvammat heikentävät hapen ja ravinteiden siirtoa ja estävät siten lihasta toimimasta normaalisti. LymphaTouch® auttaa nopeuttamaan lihasruhjeesta toipumista nopeuttamalla aineenvaihduntaa ja vähentämällä arpikudoksen muodostusta vamma-alueella.

Lähde: lymphatouch.com

NT-Kuntoutuksessa kaikki fysioterapeutit tekevät LymfaTouch®- hoitoja.

Tutustu myös

Tuotamme yksilöllistä, asiakkaan tarpeisiin soveltuvaa, fysioterapiaa.
Meille voit tulla fysioterapiaan myös ilman lähetettä.

Ota yhteyttä

 

02 251 8400

fysioterapia@nt-kuntoutus.fi

Verkatehtaankatu 4, 20100 Turku

NT-Kuntoutus

NT-Kuntoutus

Aukioloajat

Maanantai - torstai 8.00 – 18.00
Perjantai 8.00 – 16.00

Ajanvaraus

Maanantai 8.00 – 16.00
Tiistai - perjantai 8.00 – 15.00

Copyright  NT-Kuntoutus 2024  | Tietosuojaseloste